ПРИОРИТЕТ БРИГА О СТАРИМА

Published 20. децембра 2016. by djzeljkobojovic

Државни секретар у Министарству рада Заим Реџеповић посетио општински Центар за социјални рад

ПРИОРИТЕТ БРИГА О СТАРИМА

Државни секретар у Министарству рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Заим Реџеповић посетио је пре неколико дана општински Центар за социјални рад и са директорком Јеленом Лековић разговарао о актуелној социо-економској ситуацији у општини, могућностима за ефикасније решавање проблема материјално угроженог становништва, као и механизмима за успостављање још чвршће сарадње ове установе и државе.

img_2575-1

-Радује чињеница да поред тешких услова живота, неповољне демографске ситуације, приличног броја корисника који су тешко доступни због разуђености терена постоје људи који добро раде свој посао. Центар за социјални рад у Новој Вароши је према свим показатељима остварио значајне резултате у раду и зато смо данас разговарали о томе како да као ресорно министарство помогнемо да се он још више унапреди – рекао је у изјави медијима након састанка Заим Реџеповић.

Директорка Центра Јелена Лековић истакла је да су са државним секретаром дефинисане даље смернице у будућој сарадњи, са посебним акцентом на бригу о старима као најпроблематичнијим сегменту социјалне заштите на територији нововарошке општине.

-У протеклих неколико година имали смо изузетну сарадњу са ресорним Министарством и на подршку рачунамо и у перспективи – додала је Лековић.

Advertisements