ПАКЕТИЋИ ЗА СТОТИНАК МАЛИШАНА

Published 5. јануара 2017. by djzeljkobojovic

Једнократна помоћ од по 2.500 динара и „слатки“ пакетићи за децу лошијег материјалног стања обезбеђени из општинског буџета и донатора

Нова Варош – Општински центар за социјални рад је и ове године уочи новогодишњих и божићних празника пакетићима обрадовао малишане чији су родитељи слабијег материјалног стања.
На скромној свечаности, одржаној пре неколико дана у просторијама ове установе, представници Центра су 81 детету узраста до навршених 15 година поделили пакетиће у вредности од по 700 динара, уручивши им, том приликом, и једнократну новчану помоћ у износу од по 2.500 динара.
„Слатке“ пакетиће добила су деца без родитељског старања, деца корисника права на новчану социјалну помоћ, малишани родитеља који примају додатак за негу и помоћ другог лица, као и деца самохраних родитеља носилаца права на новчану накнаду од стране локалне самоуправе.

dsc03564
– Желимо да сва деца осете празничну атмосферу и бар на кратко забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да је ово симболична помоћ, да су потребе социјално угрожених много веће, али смо овим скромним даривањем хтели да пошаљемо поруку да нисте заборављени – казала је малишанима и присутним родитељима директорка Центра Јелена Лековић.
Пакетићи за социјално угрожене малишане, као и једнократна новчана помоћ, обезбеђени су из буџета општине Нова Варош за 2016.годину, а Центар их је поклонио у оквиру својих редовних годишњих активности. Локална самоуправа је, иначе, током ове године за различите видове једнократне социјалне помоћи издвојила средства од око 8,5 милиона динара, што је на нивоу просечних издвајања у протеклих пет година.
Центар је и овог пута, баш као и лане, са новогодишњим пакетићима обрадовао о десетак чланова Међуопштинске организације савеза слепих за подручје општина Нова варош, Прибој и Пријепољу.
Хуманитарну акцију овдашњег ЦСР подржала је и Нововарошанка Драгица Анселми, која је обезбедила поклоне за петнаестак малишана чији су родитељи лошијег материјалног стања. Наша суграђанка је, иначе, позната по својој хуманости и племенитости, и у протеклих неколико година је значајно помагала социјално угрожену децу и њихове породице, даривајући гардеробу, спортску опрему, обућу, храну, грађевински материјал и слично.

Advertisements