ЛЕТОВАЊЕ О ТРОШКУ ОПШТИНЕ 2018

Published 16. маја 2018. by djzeljkobojovic

И ове године локална самоуправа финансира одлазак педесетак првака на море

ЛЕТОВАЊЕ О ТРОШКУ ОПШТИНЕ

Малишани ће десетак дана у јуну уживати у Дечјем одмаралишту у Сутомору

Педесетак првака из златарског краја ће о трошку Општине Нова Варош летовати десет дана у Сутомору на црногорском приморју. Локална самоуправа је за ову намену и трошкове превоза из општинске касе определила средства од близу милион динара.

Уговор о реализацији програма бесплатног летовања малишана из породица слабијег материјалног стања потписали су пре неколико дана Јелена Лековић, директорка Центра за социјални рад (који организује и посредује у спровођењу пројекта) и Горан Цмиљановић, лиценцирани туристички заступник Дечјег и омладинског одмаралишта у Сутомору у којем ће првачичи боравити од 21.до 30.јуна.
– Очекујемо да ће деца из Нове Вароши и околине бити задовољна смештајем које је апартманског типа, као и исхраном, здравственом негом и свим другим пратећим садржајима који су им на располагању у недавно комплетно адаптираном објекту са шездесетак кревета, а који се налази у власништву Општине Прибој – истакао је Цмиљановић приликом потписивања уговора у просторијама ЦСР.
У Центру ће, у сарадњи са школама већ ових дана започети са дефинисањем спискова потенцијалних кандидата за летовање, а на основу претходно донетог Правилника о начину избора деце за боравак на мору.
-Програмом ће бити обухваћено 50 првака. Право на бесплатан боравак на мору имају деца самохраних родитеља, малишани из породица које се налазе на евиденцији Центра за социјални рад, као и оних материјално угрожених чији малишани до сада нису били на мору. Уколико остане слободних места, прилику да уживају у Сутомору имаће и деца чији је један односно оба родитеља запослени, али уз новчану доплату у износу од 5.000 и 10.000 динара по детету – појашњава за “Варошке новине“ директорка ЦСР Јелена Лековић и додаје да ће се овог лета о малишанима бринути пар учитељица и представници Центра.
Програм бесплатног летовања малишана из породица слабијег имовинског стања спроводи се већ шесту годину за редом. Иницијатива је потекла од тадашњег општинског руководства, а предлог су подржали одборници локалног парламента. Захваљујући овом пројекту, око 300 првака летовало је на црногорском приморју – у Бечићима , Чању и Херцег Новом. Искуства и ефекти су позитивни, тако да ће, како тврде у локалној самоуправи, овај програм бити настављен и у будућности јер је ово један од начина подршке социјално угроженим породицама.
Претходних година акцију Општине и Центра подржала је, иначе, и неколицина локалних привредника, те организатори апелују за помоћ и овог лета како би се малишанима обезбедили лекови, освежење и ужина током путовања, као и доплата додатних туристичких садржаја за децу.

%d bloggers like this: